Milyonlarca emekli Ocak ayında yeni zamlı maaşlar alınacak. Peki ek ödemelerde ne kadar zam görülecek? TÜED bu konuda hakkında bir talebini iletti. Takvim'in bir haberinde, TÜED, ek ödemelere yapılacak zammın en az yüzde 8 olması talebinde bulundu. Emekli vatandaşlar, yılda 2 kere olmak üzere bayram ikramiyesi, 3 yılda bir banka promosyonu ve her ay ek ödemeyle ek gelir elde ediyor. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında kaydediliyor. Ancak emekliler, bu oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılması talebinde bulunuyor. 

EN YÜKSEK 637 LİRA

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "Yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin" çağrısını yapıyor. Bu talep hayata geçerse emekliler maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 8 ya da 10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak. 

TALEP HAYATA GEÇERSE ÖDEMELER NASIL OLACAK?

SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran yüzde 8 olduğu takdirde 255, yüzde 10 olursa 382 liraya varan artış yaşanacak. 6 bin 375 lira olan en yüksek maaşı alan emekliye 255 lira yerine 510 lira ya da 637 lira ek ödeme verilecek.