Milyonlarca çalışan tarafından yeni yılın yaklaşması ile asgari ücret araştırmaları hız kazandı. Yeni yılda uygulanması beklenen asgari ücretin tuttarı araşatırılırken flaş bir talep gündeme bomba gibi düştü. Bu doğrultuda asgari ücretten her ay kesilen 375 lira gelir vergisinin bundan sonra kesilmemesi talep ediliyor. Bu talep kabul edilirse asgari ücrette 375 lira artış gerçekleşecek.

ASGARİ ÜCRET 375 LİRA ARTABİLİR

Asgari ücretle çalışan milyonlarca işçi bulunuyor. Bu doğrultuda milyonlar kişi 2021 yılı asgari ücreti için araştırmalarına şimdiden başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarından sonra 2021 yılı asgari ücreti belli olacak. Konu hakkında değerlendirmede bulunan işin uzmanları asgari ücretli vatandaşların her ay ödemiş oldukları 375 TL gelir vergisi kesilmeyebileceği ve maaşlara eklenebileceği belirtiliyor. Ancak bunun için söz konusu teklifin kabul edilmesi ve yasalaşması gerekiyor.

2021 YILI ASGARİ ÜCRET

2021 yılı asgari ücrete ilişkin Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları Aralık ayında başlayacak. Bu toplantıların ardından asgari ücrete 2021’de ne kadar zam uygulanacağı ortaya çıkmış olacak. Yapılan zamların ardından asgari ücretli olarak çalışan vatandaşlara zamlı maaşları 2021 Ocak ayında ödenmeye başlayacak.