Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamalarında "Ekonomide istikrar, büyüme ve istihdam odaklı yeni bir seferberlik başlatıyoruz" ifadelerini kullandı ve ekonomik ve yargısal reformları açıkladı. Bunun üzerine bu reformlarda vatandaşın kredi borçları da masada. Önceliğin vatandaşın kredi ve SGK borçlarına verileceği belirtilirken özellikle esnafa nefes aldıracak farklı adımların gündemde olduğu ifade edildi.

YENİ FORMÜLLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Konu ile ilgili olarak iş dünyası, esnaf ve küçük işletmelerin sıkıntılarını hafifletmek için SGK prim, vergi borçları gibi konularda (yeniden yapılandırma taksitleri dahil) ödemelerin ertelenmesi üzerinde duruluyor. Ayrıca kredi borçlarının ödemesinin ertelenmesi gibi işletmeleri rahatlatacak bazı formüller üzerinde çalışma yapıldığı da ifade edildi.

Bu reformlar kapsamında yapılandırmada yer almayan 5 milyar liralık çifti borçlarının da görüşüldüğü hukuk reformu ile özellikle mahkemelerin işleyişi, hakim kararları, ticaret hukukundan kaynaklanan sıkıntıların aşılmasına dönük düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önemli açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk açıklamalarında SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması kapsamında son başvuru tarihinin Aralık ayının son günü olduğunu ve ilk taksit son ödeme süresinin ise Mart başı olacağını kaydetti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan  'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında' yazılı açıklamada bulunan Bakan Selçuk önemli ifadeler kullandı.

Bakan Selçuk yazılı açıklamasında sigorta primlerinin, genel sağlık sigortası priminin, işsizlik sigortası priminin, idari para cezalarının, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacaklarının, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacakların ve Bağ-Kur sigortalılarının daha önce dondurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacakların yapılandırma kapsamında olduğunun altını çizdi.