Reel sektöre sağladıkları desteklere pandemi döneminde de  kesintisiz olarak devam eden kamu bankaları, KOBİ'lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paket'ini hayata geçirdiğini ilan etti.

Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank tarafından yapılan ortak  açıklama ile Mikro İşletmeler Destek Paketinin detayları paylaşıldı. Reel sektöre  sağladıkları desteği pandemi döneminde de kesintisiz olarak sürdüren kamu bankalarınca, Mikro İşletmeler Destek Paketi devreye alıncak.

Mikro İşletmeler Destek Paketi ile KOBİ'lerin başta maaş ve kira  ödemeleri olmak üzere; temel maliyetlerinin karşılaması böylelikle KOBİ'lerin  finansman ihtiyaçlarını giderilmesiyle beraber nakit desteği sağlanarak tedarikçileri ile aralarındaki nakit akışının korunması hedefleniyor.

Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatıyla, 48 aya vadeli yıllık yüzde 11,5 faiz oranıyla kullandırılacak krediden, cirosu 3 milyon TL miktarında olanlar firmalar yararlanabilecek.

 1 milyon TL'nin altında ciroya ulaşan işletmelere 50 bin TL'ye varan  limit açılan kredide, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan  işletmelerin azami kredi limiti ise 100 bin TL olacak.

Bu amaçla firmaların kredi limitinin en fazla yüzde 10'u nakit olarak serbest kullanıma sunulacak, en az yüzde 90'lik kısmı ise işletme giderlerinin  finansmanı amacıyla 3. kişilere ve satıcılara havale-EFT ve kurumsal kart üzerinden ödenecek. Bu sayede yeni destek paketi ile işletmelerin maaş ve kira gibi temel giderler karşılanmış olacak.

Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında Nakit İşletme Kredisi'nin yanı sıra firmalar, kurumsal kart, doğrudan borçlandırma sistemi (DBS), tedarik  zinciri finansmanı mal alımına yönelik teminat mektubu (TZF), güvenceli çek,  nakit çekimine kapalı kurumsal kredili mevduat hesabı yoluyla Nakit İşletme Kredisi imkanı sağlanacak.