AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, faizsiz konut ve taşıt edindirmeyle ilgili tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını bildirdi. Muş yaptığı açıklamada, "Tasarruf finansman şirketlerinin sayısı çok fazla ve her geçen gün artıyor. Belli limitler, kıstaslar getirmemiz gerekiyor. Sermaye yapılarının güçlü olmasını arzu ediyoruz." dedi.

TEKLİF MECLİS'E SUNULDU
 
TBMM'ye sunulan gelecek bir teklifi kapsamında bu tür şirketler ile ilgili altyapı oluşturulurken vatandaşın parasını istedikleri kullanmalarının, uzun vadede ise paraları alıp kaçmalarının da önüne geçilecek. Yapılacak düzenlemeye göre faizsiz-peşinatsız ev ve eşya şirketlerinin yasal bir altyapısı, uymak zorunda oldukları kurallar olacak.
 
ZORUNLULUK GETİRİLECEK
 
Şirketin en az 50 milyon liralık sermayesi bulunması zorunluluğu getirilecek. Şirketler aracılık ettikleri her ev ya da eşyayı devlete bildirmek zorunda kalacak. Böylece sıkı takipleri sağlanacak.
 
SINIRLAMA OLACAK
 
Şirketler vatandaştan topladıkları paraları toplama amacına yönelik olarak kullanacak. Ev almak için toplanan paralar araba ya da başka şeye yönlendirilemeyecek, kendisine gelir sağlamak için faize yatıramayacak.