Borsa İstanbul'da spor endeksi, bu yılın ocak-eylül döneminde yüzde 2,5 değer kazandı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ, yılın 9 ayını yüzde 12'lik yükselişle tamamlayarak yatırımcısına en fazla kazandıran spor şirketi oldu.

Analistler, Süper Lig'de geçen sezon şampiyon, bu sezon da zirve ortağı olan Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısına dikkati çekerek, kulübün yeşil sahalardaki performansının borsaya da yansıdığını ve yatırımcısının yüzünü güldürdüğünü ifade etti.

Söz konusu dönemde borsa performansında Beşiktaş'ı, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ takip etti. Süper Lig lideri Galatasaray, yılın 9 ayında yatırımcısına yüzde 3,69 kazandırdı.

Fenerbahçe ve Trabzonspor borsada kaybettirdi

Fenerbahçe Futbol AŞ ile Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği ise bu yılın ocak-eylül döneminde yatırımcısına kaybettirdi.

Fenerbahçe, yüzde 8,46'lık kayıpla 9 aylık dönemde yatırımcısına en fazla kaybettiren spor şirketi olurken, Trabzonspor'daki kayıp yüzde 7,04 olarak gerçekleşti.

Analistler, bu sezon Avrupa'ya erken veda eden Fenerbahçe'nin, Süper Lig'de de zirveden uzak kaldığını, bunun pay piyasalarında satış baskısını artırdığını söyledi. 

Piyasa değeri en yüksek şirket de Beşiktaş

Halka açık 4 spor şirketi arasında en fazla piyasa değerine Beşiktaş sahip. Beşiktaş, yılın 9 ayını 1 milyar 75 milyon TL piyasa değeriyle tamamladı.

Beşiktaş'ı 1 milyar 35 milyon lira ile Fenerbahçe, 826 milyon lira ile Galatasaray ve 264 milyon lira ile Trabzonspor takip etti.