İsviçre'nin Davos kasabasındaki Davos Zirve'nin üçüncü günü sürüyor. Davos Zirvesine katılan Berat Albayrak, küresel büyüme gündemini şekillendirmek konulu oturumda ekonomiyi değerlendirdi. Bakan Albayrak'ın katıldığı oturumda, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Marie, Harward Üniversitesi yetkililerinden Carmen Reinhard ve Kanada Maliye Bakanı William Fracis Morneau'da konuşmacılar arasındaydı.

"Özel sektörün borcunun bir bölümü ihracatçıların karşılıklı kredileri kaynaklı" diyen Berat Albayrak, Türkiye'nin son bir yıldaki büyüme oranının beklentinin üzerinde olduğunu ifade etti. Enflasyonun tek haneye inmesinin beklendiği söyleyen Bakan Albayrak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının Fed kadar bağımsız olduğunu anlattı. Türkiye'nin maliye politikası karnesinin güçlü olduğunu ifade eden Berat Albayrak, her ülkenin küresel belirsizlik yaşadığını ve çözüm yollarını aradığını belirtti.

"Artık yeni ticaret anlaşmalarının zamanı"

Dünya Ekonomik Forumundaki konuşmasında özel sektöre değinen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, eş değer özel sektörlerin arasında yapılacak karşılaştırmaya göre borç oranının iyi düzeyde olduğunu söyledi. "Son 16 yılda altyapı ve enerjiye çok yatırım yaptık" şeklinde konuşan Bakan, son beş yılın önceki beş yıla oranla kıyaslandığında ihracat performansının başarısını ifade etti.