AYDEMİR  yaptığı açıklamada, “ Türkiye 2023 hedefine Arnavutköy ile büyük başarılara imza atacağını belirterek  önemli mesajlar verdi.  Melih Gayrimenkul ” Yönetim Kurulu Başkanı  Melik Aydemir;  Arnavutköy’de gayrimenkule yapılan yatırımın 2013-2014’te olduğu gibi bu yıl da kazandırmaya devam edecektir. Arnavutköy bölgesinde 2013- 2014 yılında arsa alımlarında yaşanan büyük ilgili bu yılda hızla artacağını görmek mümkün, bunla birlikte bölgede konut alımı ve inşaat sektörü de büyük ivme kazanacaktır. Konut kredisi faizlerinin de  arzu edilen düzeye düşmesi halinde sektörün 2015’te geçen yıldan daha canlı performans sergileyeceğini söylemek mümkün. Melih Gayrimenkul ” Yönetim Kurulu Başkanı Melik Aydemir, Arnavutköy bölgesinin gayrimenkul sektörü açısından 2014 yılını değerlendirerek , 2015 yılından beklentilerini açıkladı. 

ARNAVUTKÖY DÜNYA'NIN KONUŞTUĞU BİR BÖLGE

Aydemir: “Ne faiz, ne altın ne de döviz, emlak sektörü kadar getiri sağlamaz” diyen Melik Aydemir , gayrimenkul sektöründe kazanabilmek için doğru lokasyonda, doğru tip emlaka yatırım gerektiğini, bunun için de danışmanlık hizmetinin büyük önem taşıdığını söyledi.  Melik Aydemir,  Türkiye'de ve İstanbul'da Arnavutköy bölgesi  2014’ün en çok kazandıran bölgelerin başında geldiğine dikkat çekerek, şu bilgiyi verdi:  ” Arnavutköy İstanbul'da arsa stokunun en çok olduğu ve en bakir bölge  olması sebebi ile artık İstanbul'un yükselen değeri bu bölge olduğunu sadece Türkiye 'de yatırım yapan yatırımcılar değil dünya genelinde yatırım yapan büyük şirketlerinde yeni gözdesi konumunda.  Arnavutköy dünyanın konuştuğu bölge olması sebebi ile Türkiye 2023 hedefine Arnavutköy ile büyük başarılara imza atacaktır.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PROJELERİ ARNAVUTKÖY'DE

İstanbul'da şehrin gelişmekte olan yeri artık burası.  Yabancı yatırımcılarla birlikte,  Türkiye genelinde  yatırımcılar daha çok Arnavutköy'de  arsa alıyor. Arnavutköy 'de değişim son 2 yılda yüzde 80’lere ulaşarak adeta rekor kırdı. Burası İstanbul'un parlayan yıldızı konumunda. Bu bölge, 3. havalimanı, Kanal İstanbul, un merkezi,  3. köprü ve kuzey Marmara Otoyol projelerinin de odak noktası konumunda.  Çevre ve şehircilik bakanlığı bu bölgede yapmayı planladığı yeni şehir İstanbul projesi  ise artık Türkiye'nin, İstanbul'un yeni yaşam alanı ve ticaret merkezi Arnavutköy bölgesi olacaktır.

KONUT ARTIŞINDA BÜYÜK CANLILIK YAŞANIYOR

2014 yılında olduğu gibi 2015 yılı içerisinde Arnavutköy bölgede arsa fiyatlarının en az yüzde yüz artacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.”  Konut fiyatlarında da artış yaşandığını vurgulayan Aydemir, “Arnavutköy'de ''  2013 yılı'da 80 bin lira olan 3+1 daireler şimdi 250- ile 300 bin lira oldu.  İstanbul'un diğer ilçelerinde daire fiyatlarındaki artış bu bölgeye nazaran daha düşük konumda. Ekonomik anlamda hep bir seçim korkusu oluyor, ama buna gerek yok. Son 10 yılda birçok seçim yapıldı, hiçbirinin ardından kaygılanacak bir durum olmadı. Ülkede herkes korkarsa kendi kendimize kriz oluştururuz. Bu da hepimize zarar verir. Ben 2015’te kriz beklemiyorum. Faizlerde indirimler olmaya başladı. Bunun yansıması kısa sürede, konut kredisi faizlerine de olacaktır. Arnavutköy'de konut artışında büyük canlılık yaşanıyor. Bu bölgede konut ve arsa'ya  yapılan yatırım hızla kazandırmaya devam edecektir.

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR ÇİZGİYE SAHİP

2015 yılı Türkiye’de 2014’teki stokların hızla tüketildiği, yeni pazarların oluşturulduğu bir yıl olacak. İstanbul’da ise Kanal İstanbul, Üçüncü Köprü gibi birbiri ardına hızla ilerleyen projelerle dev yatırımların hayata geçirildiği bir yıl olacak. Haziran 2015’de yapılacak genel seçimler de sektörde bir belirsizliğe ve durağanlığa yol açmayacak. Çünkü Türkiye neredeyse tamamen tek ve kuvvetli bir çizgiyi benimsediği ve giderek daha fazla tek sesli olduğu için seçimler sektörün pozitif yükselişine bir handikap oluşturmuyor. Bilakis, alıcı kitle seçim sonrası yükselişten etkilenmemek için seçim öncesi dönemi bir fırsat dönemi olarak değerlendiriyor”

 DEV PROJELERİN MERKEZİ ARNAVUTKÖY

Aydemir;  Bölgemiz'de yapımı  devam eden 3. havalimanı 3. Köprü bağlantı yolları, Kuzey Marmara otoyol geçişi  ve Kanal İstanbul çalışmalarından sonra dünyanın en büyük ‘Limankent’i  Arnavutköy sınırları içinde inşa edilecek. Daha önce Sayın Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından dünyanın en büyük havalimanının temelinin atılmasından sonra dev bir proje daha müjdesi verildi.  Havalimanı çevresinde 3. Köprü ve Kanal İstanbul çalışmalarından sonra dünyanın en büyük ‘Limankent’i inşa edilecek. İstanbul’a yapılacak dünyanın en büyük havalimanının yanına dünyanın en büyükleri arasında yerini alacak ‘Limankent’ yapılması için çalışmanın startı verildiği biliniyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın planladığı sistemde yeni havalimanı ile bağlantılı olacak şekilde konteynır, tren ve tır gibi büyük yük taşıyan Ro-Ro gemileri için dev liman inşa edilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 3. Havalimanı Projesi’nin kapsamını da bu vesile ile genişletti. Havalimanının temellerinin atılmasından sonra çevresindeki yapılanmalar da plan dahilinde devam ediyor. Proje kapsamında, tren ve denizyollarının direkt olarak yeni havalimanına bağlanması ve Asya’dan Avrupa’ya kargo hizmetinin en hızlı şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. Havalimanının denize yakın olması nedeniyle denizden havaya ya da havadan denize taşımacılık da yapılabilecek. Bu da hem İstanbul Boğazı’ndaki yoğunluğu hafifletecek hem de kargo taşımacılığını hızlandıracak. Arnavutköy’ün Gayrimenkul ve yatırım alanında İstanbul’un en büyük “Kazanç Merkezi” olduğunu artık herkes tarafından biliyor.

KANAL İSTANBUL TÜRKİYE'NİN DÜNYADA EN BÜYÜK STRATEJİK NOKTASI OLACAK

Aydemir; Sözlerine şöyle devam etti. '' Türkiye, Montrö Anlaşması’ndaki kısıtlamalar nedeniyle 28 yılda İstanbul Boğazı’ndan geçen gemilerden elde edeceği 10 milyar dolar gelirden mahrum kaldı. Kanal İstanbul projesi tamamlandığında, Montrö by-pas olacağı için kasamıza yılda 8 milyar dolar girecek. Yani Çılgın proje, ‘Kanal İstanbul’ tamamlandığında, dünyanın en önemli ticari su yollarından biri Süveyş kanalından daha fazla kazanacak. Günlük 160 geminin geçiş yapması beklenen Kanal İstanbul projesi Montrö’ye tabi olmayacağı için Süveyş Kanalı gibi ton başına ortalama 5.5 dolardan fiyatlanabilecek. Süveyş’ten en fazla 150 dwt’lik gemiler geçebilirken Kanal İstanbul 300 bin tonluk gemiler için uygun olacak.

TÜRKİYE'NİN GELİRLERDE BÜYÜK ARTIŞ OLACAK

Aydemir ; Süveyş kanalından geçen gemilerden ton başına alınan ücret 2 ila 12 dolar arasında değişirken, İstanbul Boğaz’ından geçişlerde 16 ile 33 dolar/kuruş alınıyor. İstanbul Boğazı’ndan 25 kat daha fazla kazanan Mısır, Süveyş kanalından 2012 yılında 5.3 milyar dolar gelir sağlarken, gemi sayısı ve elde edilen gelir hesabına göre Süveyş’ten ton başına 5,5 dolar kazanıyor. 193 kilometre uzunluğa sahip Süveyş kanalı ile kıyaslandığında 47 kilometre olacak Çılgın Proje tam kapasite ile çalışması durumunda yılda 8 milyar dolarlık getiri sağlaması bekleniyor.

5.5 MİLYAR  DOLARLIK PROJE

 Maliyeti 5.5 milyar dolar olan ‘Çılgın Proje’ hesaplanan yıllık getirisi ise 1 yıl içinde kendini finanse etmiş olacak. Üzerinde 7 köprünün inşa edileceği kanalın genişliği 150 metre, derinliği ise 25 metre olacak.  Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul’la ilgili ‘Süveyşi sollayacak proje’ diyerek verdiği önemi dile getirmişti. Tüm bunları yan yana ve  üst üste koyduğunuzda Arnavutköy bölgesine yatırım yapan her zaman kazançlı çıkacaktır.  Arnavutköy gelecek 3-4 yıl için de dünyanın en çok konuşacağı bölgelerden biri olacağını herkesin bilmesini istiyoruz. Geleceğine yatırım yapmak isteyen herkesi Arnavutköyde yatırım yapmaya bekliyoruz dedi. İSTANBUL'A YILDA 8 MİLYON TURİST AKINI OLACAK İnşa edilecek yeni limanın kargo taşımacılığının yanı sıra kruvaziyer turizminin de yıldızı olması bekleniyor. Buna göre liman açıldıktan sonra yıllık en az 8 milyon turistin geleceği öngörülürken, devletin kasasınada yıllık 3 milyar TL tutarında gelir getireceği hesaplanıyor.  İşte tüm bunların ışığında biz Melih Gayrimenkul olarak bu bölgede yatırım yapmak isteyen yatırımcılara doğru bir danışmanlık hizmeti vermek için her zaman hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum dedi.

ÖZEL HABER: SALİH SÜTLAN