Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'den esnafa kredi faizi müjdesi geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği, 91 bin esnafın kredi faiz borcunu sildi.

Torba Yasa ile kamu alacaklarında yapılandırma gündeme gelince, benzer bir modelin esnafın borçları için de uygulanıp uygulanamayacağı konusunda TESKOMB yetkilileriyle görüşmelerinin olduğunu aktaran Nurettin Canikli, 860 milyon liralık bu borcun faizine tekabul eden 400 milyon liralık kısımının tamamen silinmesi ve geri kalan kısımının ise ödenmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

30 Nisan 2014 tarihine kadar ödenmemiş borçlar için 31 Ekim'e kadar yapılabilecek başvurular başladı.

Esnafın kefalet kooperatiflerine ödenmemiş 460 milyon liralık ana para borcunu, müracaat tarihine kadar ödemesi durumunda faizin tamamı silineceğini belirten Canikli, "Tüm esnaf ve sanatkar kardeşlerimize hayırlı olsun. Esnaf ve sanatkarlarımız açısından bugünden itibaren yeni bir sayfa açılmış olacak." dedi.

Canikli, söz konusu borcun kamu alacağı olmadığını ifade ederek, "Bu, TESKOMB'un doğrudan esnaf ve sanatkardan alacağıdır" dedi.