Bakanlıktan illere giden yazıda , MEB'e bağlı resmi ve özel  ortaöğretim kurumlarında 2019-2020 ders yılı, Kovid-19 salgınına karşı alınan  tedbirler ışığında 16 Mart 2020'den itibaren uzaktan eğitimle yürütüldü ve 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlandı.

Söz konusu eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin devamsızlık durumlarına ait iş ve işlemlerin birinci dönemde yapılan devamsızlıklar göz önünde bulundurularak gerçekleştirileceği daha önce okullara ve kamuoyuyla paylaşıldı.

Ancak, MEB'e ulaşan öğrenci ve velilerin talebine göre, yükseköğretime  devam etmeye hak kazanma durumundaki 12'nci sınıf öğrencilerinden bazılarının  derslerinde başarılı olmalarına, bazılarının da sorumluluk sınavları ile  başarabilecekleri sayıda sorumlu derslerinin bulunmasına rağmen ilgi  özürlü-özürsüz toplam devamsızlık süresini aşarak başarısız duruma düştükleri,  bazılarının ise örgün eğitime devam etmek istedikleri halde örgün eğitimin dışına  çıkma gibi bir durumla karşı karşıya kaldıkları anlaşıldı.

MEB, durumları bu şekilde olan öğrenciler için yeni bir karara imza attı.  Böylece, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi itibarıyla tüm  derslerden başarılı olmalarına rağmen toplam devamsızlık süresini geçenler,  devamlı öğrenciler gibi işlem yapılarak mezun olabilecek.

Tüm derslerden birinci dönem puanı oluşmasına rağmen başarısız  dersleri olup devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı durumunda bulunan lise son sınıf öğrencileri de devamlı öğrenciler gibi görülerek, 2020-2021 eğitim  ve öğretim yılından itibaren başarısız oldukları derslerden sorumluluk  sınavlarına girebilecek ve başarılı olmaları durumunda mezun edilecek.

Dönem puanı oluşmayan ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları  Yönetmeliği hükümleri gereği devamsızlık nedeniyle başarısız kabul edilen fakat  öğrenim hakkı var olan öğrenciler ise veli beyanıyla öğrenim  haklarını kullanmamış olup, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında örgün eğitimlerini sürdürebilecek.