MEB'in yaptığı açıklamada 350 bin kişiye daha ücretsiz tablet verileceği duyuruldu. 500 bin tablet dağıtımının devam ettiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 150 bin tabletin dağıtıldığını 350 bin tabletin daha verileceğini duyurdu.

OCAK'TA 500 BİN TABLET HEDEFİ

Bugün açıklama yapan Bakan Selçuk, 150 bin tabletin dağıtıldığını ve Ocak'ta 500 bin hedefin daha olduğunu, "150 bin tablet dağıtıldı, Ocak'ta 500 bin hedefi var. Dağıtılan tabletlerle internet desteği de veriliyor" şeklinde konuştu.

SADECE 1 DEFA SORUNLA KARŞILAŞILDI

Mart ayından bu yana EBA platformunda sadece 1 kere sıkıntı yaşandığını kaydeden Bakan Koca, "Mart ayından bu yana sadece bir kere sıkıntı yaşandı. Anaokulu ve kreşlerin durumuna ilişkin bir değerlendirme, önümüzdeki hafta Kabine toplantısında değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

350 BİN TABLET ŞARTLARI NELER?

Geriye kalan 350 bin tabletten yararlanmak isteyenler ise başvuru şartlarını araştırıyor. Tabletin ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceği ifade edilmişti. İhtiyaç sahibi öğrencilere verilecek olan tablet için başvuru şartları şu şekilde ifade edildi:

Kişinin ailesinin gelir düzeyi

Öğrencinin eğitim çağındaki kardeşlerin sayısı

Yüz yüze eğitime devam etme durumu

Özel eğitim gereksinim halleri

Diğer resmi veriler

Belirtilen bu veriler yüzerinden değerlendirme yapılacak.

TABLET İÇİN NASIL BAŞVURULACAK?

MEB 350 bin tablet için herhangi bir başvuru sayfası bulunmuyor. Tabletten yararlanmak isteyen kişilerin il ya da ilçedeki SYDV'na veya da il ilçe milli eğitim müdürlüklerine müracaat edebilecekleri açıklandı.