Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, küresel bir sorun haline gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında, tüm çalışanlarını, bayilerini, partnerlerini ve müşterilerini kapsayan hızlı önlemleri hayata geçiren ALJ Türkiye ve Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Bozkurt, canlı yayın bağlantısı ile grup ve bayi çalışanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

ALJ Türkiye çalışanları, bayi sahipleri ve bayi çalışanlarının internet üzerinden online olarak izlediği yayında Bozkurt, gündemdeki gelişmeleri değerlendirerek Kovid-19 salgını, salgının ekonomi ve iş üzerindeki etkilerini anlattı.

Açıklamada toplantıdaki görüşlerine yer verilen Bozkurt, bunun 100 yılda bir gerçekleşen bir olay olduğunu ve "dünyanın kurtuluş savaşı" olarak gördüklerini belirterek, ALJ grup olarak başta grup çalışanları ve aileleri, sonrasında temasta olunan müşteri ve üçüncü kişilerin güvenliği için alınan önlemleri aktardı.
Bir kısım çalışanın home ofis çalışmaya yöneltildiğini aktaran Bozkurt, şu anda satış ve kar etmek gibi hedefleri tamamen geri plana attıklarını, sadece müşterilerin mağdur olmaması için en temel hizmetleri mevcut şartlar altında devam ettirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Bozkurt, ilk günden itibaren kurulan kriz yönetim ekibi ile tüm çalışanların düzenli olarak bilgilendirildiğini, günlük gelişmelere göre gereken aksiyonların da hızlıca alındığını vurguladı.