2020 – 2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili için geri sayım sürerken okul yöneticileri ve tüm öğretmenler son hazırlıklar için okullarda yapılacak. Okullardaki toplantı alanlarında koronavirüs tedbirleri konusunda gerekli tüm sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri alınmış durumda. 24 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan mesleki çalışma programında, Kovid-19 tedbirlerinden, uzaktan eğitimle telafi programına; psikososyal destek çalışmalarından, etkinlik planlamalarına kadar pek çok başlık tüm detaylarıyla çalışılacak. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner de öğretmenlere, koruyucu ve önleyici tedbirler noktasında dikkat edilmesi gereken detayların anlatılacağı bir video konferans yapılacak.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un EBA üzerinden gerçekleştireceği açılış konuşmasıyla başlayacak olan mesleki çalışma programında, TSE iş birliğinde hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”nun uygulanması, okul yöneticisi – öğretmen, öğrenci ve veli rehberleri eşliğinde yeni döneme uyum öncelikli gündemin ana maddesi olacak.

21 Eylül’de başlaması hesaplanan yüz yüze eğitim süreci öncesinde okul binasında, sınıflarda, tuvaletlerde, bahçede ve tüm ortak kullanım alanlarında uygulanacak sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları; öğrenci, öğretmen ve velilerle ilgili süreçlerin planlanması aşamasında en ince ayrıntısına kadar uygulamalı bir şekilde değerlendirilecek.

Yeni eğitim öğretim yılında ders bazında gerçekleştirecek uzaktan öğretim etkinliklerinin planlanması, Öğrencilerin uzaktan eğitim sürecindeki eksiklerinin giderilmesine yönelik hazırlanan hazırlanan “Tamamlayıcı Eğitim Programı”nın uygulama süreci ve psiko-sosyal destek çalışamaları mesleki çalışma programının ana başlıkları arasında yer alıyor. Okul yöneticileri ve öğretmenler, uygulanacak  “Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı” hakkında Rehber Öğretmenler/Psikolojik Danışmanlar tarafından bilgi verilecek.

Mesleki Çalışma Programında, dünya çapında başarılı çalışmalara imza atan eğitimci bilim insanı Prof. Dr. Selçuk Şirin de EBA üzerinden öğretmenlerle görüşecek. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin okullardaki mesleki çalışmaları 18 Eylül Cuma gününe kadar sürecek.