Bursa'da, ara verdiği eğitim hayatına 27 yıl sonra devam etme kararı alan ve Uludağ Üniversitesinde (UÜ) Tarih ve Sanat Tarihi bölümlerinde çift ana dal yapan 49 yaşındaki Gülfem Adile Şankaya, Hukuk Fakültesi öğrencisi oğluyla aynı yıl mezun oldu. 

UÜ'den yapılan açıklamaya göre, liseden mezun olduğu yıl eğitimine ara veren evli ve 2 çocuk annesi Şankaya, yıllar sonra girdiği üniversite sınavından iyi puan alınca yeniden okula dönmeye karar verdi.

Tarih bölümüne 2013'te kayıt yaptıran ve Sanat Tarihi bölümünde de çift ana dal yapan Gülfem Adile Şankaya, eğitimini oğluyla aynı yıl tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şankaya, içindeki eğitim aşkını hiçbir zaman dindiremediğini belirtti.

Liseden mezun olduktan sonra evlendiğini ve çocuk sahibi olduğunu bildiren Gülfem Adile Şankaya, "Çocuklarımı büyüme telaşına girdim. Tabii onlar büyüdü ve üniversiteyi kazandı. Ben de sınavlara girmek istedim. Çocuklarım da beni hep cesaretlendirdi. Sonunda 4 yıl önce sınava girdim. Güzel bir puan alınca da okumaya karar verdim. Oğlumla aynı yıl mezun olduk. Güzel bir tesadüf oldu." ifadelerini kullandı.

Şankaya, eğitim almaya devam edeceğini vurgulayarak, "Bir sonraki hedefim yüksek lisans yapmak. Ben, kendim için 'çok geç' diyordum ancak hiçbir şey için geç değil. Hiçbir zaman not için çalışmadım. Okula seve seve geldim. O yüzden de hep iyi notlar aldım. Eşime ve çocuklarıma destekleri için çok teşekkür ederim." değerlendirmesinde bulundu.

Gülfem Adile Şankaya'nın bu yıl Hukuk Fakültesinden mezun olan oğlu Emre Şankaya da çok mutlu olduğunu ve annesiyle gurur duyduğunu ifade etti.