İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ise mutasyona uğramış yeni koronavirüsün kontrolden çıktığını ilan etti. Hancock, “Vaka sayısında adeta patlama yaşandı ve gidecek çok yolumuz var. Aşılar tamamlanmadan kontrol altına almak çok zor gözüküyor” açıklamasını yaptı.

Peki nedir bu B177 virüsü?

KÜRESEL DALGALANMA ENDİŞESİ ARTIYOR
B117 virüsünün 2021’de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabileceği düşünülüyor.

MUTASYON, YAYILIMI HIZLANDIRDI
Bu virüste gözlenen N501Y, Spike 69-70 del ve P681H mutasyonlarının, virüsün daha kolay ve hızlı yayılmasına neden olabileceği kaydediliyor.
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ‘yüzde 70’ oranını vererek bağışıklığı teyit etti. Ayrıca, hastalığı geçirenlerde ve aşılananlarda oluşan bağışıklıktan kurtulmasını sağlayabileceği değerlendiriliyor.
HEDEFİNDEKİ RİSK GRUPLARI...
Henüz yeni olmasından dolayı B117’nin, şiddeti, şiddetini değiştirip değiştirmeyeceği, hedefindeki risk grupları ve kliniği bilinmemekte.
DAHA FAZLA RİSKİ VAR MI?
Koronavirüs’ün mutasyon geçirmiş yeni haline B117 virüsü denildi. Bu virüs ilk olarak İngiltere’de görüldü. Korona’dan yüzde 70 daha bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor. Öldürücülüğüne dair henüz yeterli veri bulunmuyor. Şimdiye dek B117 virüsü görülen ülkeler; Hollanda, İngiltere, Avustralya ve Danimarka olarak kaydedildi.

AŞI ETKİLİ OLACAK MI?
Piyasada yeni üretilmiş olan aşıların bu virüse etki edip etmeyeceği şimdilik bilinmiyor. Dünya Sağlık Örgütü, virüsün görüldüğü ülkelerle temas haline geçtiğini açıkladı.

İngiltere'ye son uçuş yasağını uygulayan ülke Türkiye oldu.

Mutasyon nedir? Varyant ne demektir?
Koronavirüsün mutasyona uğramasının ardından 'Mutasyon' ve 'Varyant' kelimeleri, Google'da en çok arananlar listesinde yer almaya başladı. Mutasyon ve Varyant kelimelerinin anlamları koronavirüs son dakika haberleriyle beraber araştırılmaya başlandı. Peki mutasyon ne demek, varyant ne anlama geliyor? 
Mutasyon ve varyant kelimeleri değişim anlamına gelmektedir.  Mutasyon, varyant ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona sahip bir organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonlar, genel olarak germ hattı mutasyonları ve somatik mutasyonlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.