1978 yılından bu yana yayın yapan ve Arap aleminin en çok takip edilen yayın organlarından Gulf News, haberinde İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Peygamber Efendimiz'e gurur atfederek hakaret ettiği sözlerini Arap alemine duyurdu.

Gulf News haberinde geçmişte bazı AKP'lilerin Recep Tayyip Erdoğan'a dokunmayı ibadet olarak gördüklerini söylediklerini ve hatta bazılarının 'Erdoğan'ı 2. peygamber olarak addettiklerinin görüldüğünü' ileri sürdü.

'TÜRK İÇİŞLERİ BAKANI EFENDİMİZ'E HAKARET ETTİ'

'Türk İçişleri Bakanı Hz. Peygamber'e hakaret etti' başlıklı haberde Gulf News, 'bir konuşması sırasında yaptığı yorum, Bakan Ala hakkında Türkiye'de özellikle sosyal medyada sert tepkilere yol açtı' denildi.

Konuşmasında AKP'liler olarak yaptıkları iyi icraatlara rağmen ne kadar tevazu içinde olduklarını öven Bakan'ın Hz. Peygamber'e atıf yaptığını belirten gazete, şöyle yazdı:

''Efkan Ala, AKP için seçim kampanyası kapsamında yaptığı konuşmada partisinin elde ettiği başarılara rağmen alçakgönüllü olduklarını, Hz. Muhammed’in (SAS) bile Mekke fethinde gurura kapıldığını fakat partilerinin gururdan uzak olduğunu ve tüm başarısını Allah’ın izniyle elde ettiklerini söyledi''

TÜRK İLAHİYATÇI ERGUN ÇAPAN'IN TEPKİSİNİ YAZDI

Gulf News İlahiyatçı Yard. Doç. Dr. Ergun Çapan'ın, bakanın Kur'an-ı Kerim'i yanlış yorumladığını belirttiği görüşlerine de yer verdi. Gazete, haberinde ''Peygamberleri gurur gibi nefsi duygularla değerlendirmek çok büyük gaflet” diyen Çapan'ın şu sözlerini aktardı:

''Efendimiz’in gurura kapıldığını söylemek, O’nu hiç tanımamak demektir.  Zira o Mekke’ye çok mütevazı şekilde girmiştir. Öyle ki tevazudan başı devesinin hörgücüne değiyordu. Birçok insan Efendimiz’deki o tevazuyu görerek Müslüman olmuştur ''

Efkan Ala'nın Kur'an-ı Kerim'i yanlış yorumladığına dikkati çeken gazete, Ala'nın bahsettiği Mekke’nin fethinden sonra nazil olan Nasr Suresi’nde Rabb’imiz ‘İstiğfar et, Allah tövbeleri çokça kabul edendir’ sözünü Efendimiz için değil, tüm ümmeti için söylemiştir. Müslümanların şükretmesini emreden bir ayettir. Efendimiz’i uyarı niteliği taşımaz.” uyarısında bulundu.

'ERDOĞAN'A KUTSİYET ATFEDENLER ÇOĞALIYOR'

AKP içinde son zamanlarda Erdoğan'a çok sayıda kutsiyet atfeden kişi bulunduğunu hatırlatan gazete, bu sene başında Düzce milletvekili Fevai Arslan'ın Erdoğan'ı övmek isterken ''Allah'ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan bir lider'' dediğini yazdı. Gazete, bir diğer partilinin 'Erdoğan’a dokunmanın ibadet olduğunu dile getirdiğini, parti yöneticisi Süleyman Soylu'nun övgüde dozu kaçırarak 'Erdoğan’ın Türkiye’nin ebedi Başkanı' olduğunu iddia ettiğini okuyucularına duyurdu.

Gulf News haberini, 'Türkiye'de bazılarının Erdoğan'a ikinci peygamber bile dediğini' öne sürerek bitirdi.