Ghebreyesus, DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde, video  konferans sistemiyle basın toplantısı düzenledi.
ABD'nin, DSÖ için uzun süreli ve cömert bir dost olduğunu belirten  Ghebreyesus, "Umuyoruz ki böyle de devam edecek. Trump'ın, DSÖ'ye sağladığı fonu  durdurma kararını esefle karşılıyoruz." dedi.
Ghebreyesus, DSÖ'nün, ABD halkı ve hükümetinin desteğiyle dünyanın "en  fakir" ve "en savunmasız" insanlarına sağlık hizmetleri sağladığını belirtti.
DSÖ'nün sadece yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı mücadele  vermediğini vurgulayan Ghebreyesus, ayrıca çocuk felci, kızamık, sıtma, Ebola,  HIV, tüberküloz, yetersiz beslenme, kanser, diyabet ve daha pek çok hastalık  konusunda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 
Ghebreyesus, "DSÖ, ABD'nin fonlarının durdurulmasının çalışmalarımız  üzerindeki etkisini gözden geçiriyor. Ortaklarımızla bütçemizde oluşacak açıkları  kapatmak ve çalışmalarımızın kesintisiz devam etmesini sağlamak için  ortaklarımızla birlikte çalışacağız." diye konuştu.
Dünyanın "ortak bir düşman" ile karşı karşıya olduğunun altını çizen  Ghebreyesus,, Kovid-19'a karşı küresel dayanışma çağrısını yineledi.