1- Kaç kişiye korona salgını enfekte oldu? En açık anlamıyla korona kaç kişiye bulaştı? Korona tesit edilen kişilerin sayısı dünya üzerinde 700 binden fazla ancak bu rakam gerçek sayının küçük bir bölümünü temsil ediyor. Antikor testi geliştirildiği zaman virüsü kimin taşıyıp taşımadığının tespiti yapılacak. Ne yazık ki bu süreye gelene kadar büyük bir kesime korona yayılmış olacak. 

2- Ne derece ölümcül? Ülkelerin gerçek toplam vaka sayısını ve ölüm oranını tespit etmek mümkün değil. Elde bulunan rakamlarla yapılan hesaplamalar sonucunda korona tespit edilen insanların yüzde 'i hayata gözlerini yumuyor. Asemptomatik kişilerin miktarı fazla olduğu takdirde ölüm oranı da düşebilir. 

3- Belirtileri ne? Koronavirüsünün başlıca belirtileri yüksek ateş ve kuru öksürüktür. Genel olarak bu iki rahatsızlığın olup olmadığı yakından inceleniyor. Boğaz ve baş ağrısı ile ishal, koku ve tat hislerini kaybetmekte şikayetler arasında bulunuyor. 

4- Koronavirüsün yayılmasında çocukların etkisi nedir? En düşük ölüm oranına sahip olmakla beraber çocukların da koronaya yakalanabileceği kaydediliyor. Hastalığı hafif geçiren çocuklar, park, okul, misafir olma süreçleri gibi yerlerde genellikle çok sayıda insanla iletişim kurdukları için bu tarz virüsler için süper yayıcı role sahip oluyorlar. 

5- Koronanın kaynağı nedir? 2019 yılı Aralık ayında Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan korona salgını vakaların hayvan pazarında kümelendiğini kaydetti. Sars-CoV-2 olarak adlandırılan koronavirüs, yarasalardaki virüslerle benzerliği bulunuyor. Ancak bilim insanları koronanın yarasadan henüz tespit edilemeyen bir ya da daha fazla hayvan türüne geçtiği ve buradan da insanlara enfekte olduğu kanısında.

6- Yaz ayları virüsün etkisini kaybettirecek mi? Grip, nezle, soğuk algınlığı kış aylarında yaza oranla daha çok görülüyor. Havaların ısınmasıyla koronavirüsün yayılma hızına etkisi belli değil. 

7- Bazı insanlar koronayı neden ağır geçiriyor? Hastalığa yakalananların büyük bir kesimi hafif geçirirken, yüzde 20'si ağır yaşıyor. Nedeni belli değil. Bağışıklık sisteminin güçlü olması önemli bir etkidir.

8- İkinci kez virüsü kapma ihtimali var mı? İkinci kez korona teşhis edilen hastalar için virüsten arındıkları yönündeki test sonuçlarında hatalı olabileceği yorumları yapılıyor.

9- Virüs mutasyona uğruyor mu? Virüslerin her zaman mutasyona uğradığı kaydedilirken genetik kod değişimi önemli bir fark ortaya koymaz. Genel düşünce, koronavirüslerin uzun vadede daha az ölümcül hale geldiği kapsamında... Ancak bu da net bilgi değil.