Koronavirüs salgını Çin'de yavaşlatılırken Avrupa'da artışını sürdürüyor. 16 bin 500'i aşkın insanın hayatını kaybettiği pandemiyle ilgili İspanya Savunma Bakanı'ndan açıklama geldi.

İspanya'da görüldüğü günden bu yana 35 bin 136 kişide korona teşhisi konuldu ve son rakamlarda 2311 kişinin öldüğünü ifade eden İspanya’nın Savunma Bakanı Margarita Robles, askerin arama-kurtarma ve ilk yardım faaliyetlerinde bulunarak görevlerini şehir içinde sürdürdüğünü anlattı. 

Robles, ülkedeki yaşlıların ve endişelenerek dışarı çıkamadıklarını ve evde çaresizce ölümü beklediğini ifade ederek, “Askerlerin bazı kontrollerinde, yaşlıların evlerinde tamamen terk edildiğini gördü ve hatta bazıları yataklarında ölü bulundu” şeklinde konuştu. Ana Rosa televizyon programında konuşan Margarita Robles, “Bu insanlık dışı yaklaşım tolere edilmeyecektir ve sorumlular cezalandırılacaktır” açıklamasını yaptı.

Robles, özellikle huzurevlerinde ciddi sıkıntılar yaşandığı ifade etmesiyle ve İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa katıldığı basın toplantısında, “Huzur evleri ve bakım evleri hükümetimizin esas önceliğidir" diyerek huzur evlerindeki çalışmalara ağırlık verileceğini anlattı.