Dünyada ABD'den sonra corona virüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere'de vakalar her geçen gün artış gösteriyor.

İngilterede koronavirüs vakalarında kritik artışlar sürüyor. Ülkede son 24 saatte 4 bin 368 kişide daha virüs tespit edilirken, 11 kişi daha hayatını kaybetti.

Toplam vaka sayısı 398 bin 625e yükselirken, toplam can kaybı ise 41 bin 788e ulaştı. İngiltere Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 5 seviyelik kısıtlama programda, kısıtlamalar ve seviyelerin artması durumunda alınacak önlemler belirtildi.

Uzmanlar, ülkenin programda yer alan 4'üncü seviyeye çıkabileceğini duyurdu. 

SEVİYELER NE ANLAMA GELİYOR?

İngiltere Sağlık Bakanlığının hazırladığı programa göre, 1inci seviye koronavirüsün ülkede bulunmadığı, buna bağlı olarak da herhangi bir kısıtlamanın uygulanmaması anlamına geliyor. 2inci seviyede virüsün tespit edildiği ancak kişiden kişiye bulaş riskinin az olduğu,  3'üncü seviyede ise virüsün yayılmaya başladığı, kısıtlamaların ve sosyal mesafenin uygulanmaya başlandığı ifade ediliyor.

4'üncü seviyede, bulaş riskinin yüksek olduğu ve vaka sayılarının kritik olarak artmaya başladığı, kısıtlama ve sosyal mesafe önlemlerinin sıkılaştırılacağı belirtiliyor. Son seviye olan 5'inci seviyede ise sağlık sisteminin yetersiz kalmaya başlaması ve önlemlerin daha da artırılması bulunuyor.