Ukrayna krizinden sonra ilk kez bir araya gelen Putin ile Obama törene damga vuran ilginç bir bakışma yaptılar. Yayıncı kuruluş törende bekleyen iki lideri aynı karede bir araya getirdi. Obama'nın kendisinin bulunduğu bölgeye bakmaya devam etmesini ekrandan fark eden Rus lider ciddiyetini bozdu ve gülümseyerek meslektaşına doğru kafasını çevirdi. Göz göze gelen ve saniyelik bir bakışma yapan iki liderin bu hareketini takip eden seyirciler çığlık atarak alkış tuttular.

"PUTİN İLE OBAMA 15 DAKİKALIK BİR GÖRÜŞME YAPTI"

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Obama-Putin görüşmesinde Ukrayna krizi ve ülkenin doğu bölgelerinde Rus etnik topluluğuna yönelik operasyonların ele alındığını söyledi. Peskov, “Putin ve Obama şiddetin ve savaşın en kısa sürede sona ermesine olan ihtiyacı konuştu…” dedi.

Rus lider, Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le birlikte Ukrayna’nın yeni Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile de ayak üstü bir görüşme yaptı. Peskov, Putin’in Ukrayna lideri ile de görüşmesinde şiddetin bir an önce durması talebinde bulunduğunu vurguladı.

Putin’in Obama ve Poroşenko ile görüşmesinin Ukrayna krizinin diplomatik yollarla çözümünün öne çıkacağı yorumlarına neden oldu.

Putin ve Poroşenko’nun doğu Ukrayna’da iç savaşın sona ermesi için görüşmelere başlayacakları belirtiliyor.