İki gün Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bekledikten sonra Kobani'ye giren peşmerge güçleri, kentin batısındaki bir binayı karargâh olarak kullanmaya başlamış, farklı noktalara da mevzilenmişti. Peşmerge'nin sessizliği akşam saat 17.00 sıralarında bozuldu. Peşmergeler IŞİD mevzilerine altı katyuşa füzesi fıtlattı.
Peşmergeler, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilmişti.

ABD'den 10 hava saldırısı
ABD Merkez Kuvvetleri Komutanlığı (CENTCOM), ABD'ye bağlı savaş uçaklarının Kobani (Ayn el Arap) yakınlarındaki IŞİD mevzilerine beş ayrı hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.
CENTCOM'un açıklamasına göre, Kobani yakınlarında yapılan bombardımanda IŞİD'e ait mevzilerin yanı sıra IŞİD üyelerinin kullandığı binalar da hedef alındı.
Merkez Kuvvetler Komutanlığı ayrıca, Irak'ta Musul Barajı'nın güneybatısında IŞİD'e ait bir aracın curulduğunu, Kaim'de ise dört araç ve dört binanın hedef alındığını açıkladı.

Gece giriş yapmışlardı
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kobani'de IŞİD'e karşı savaşmak üzere gönderilen peşmergeler, Urfa'daki iki günlük beklemenin ardından Kobani'ye girmişti.
Araçlar, Kobani'ye beşli gruplar halinde ve Yumurtalık köyü üzerinden geçti. IŞİD'in havan saldırısından korunmak için her beş peşmerge aracından sonra bir süre beklendi.
Peşmergelerin Kobani'ye girişi öncesinde koalisyon uçaklarının IŞİD'e yönelik bombardımanı da yoğunlaştı.