Obama, Trumpın başkanlığından kaygılı

Amerika Birleşik Devletleri başkanlığının çok önemli bir görev olduğuna dikkati çeken Obama, seçilmiş başkan Trump'la Oval Ofis'te "samimi" bir görüşme yaptığını hatırlattı.

"Trump ile olabildiğim kadar dürüsttüm." ifadesini kullanan Obama, Trump'ın "ideolojikten ziyade pragmatist" bir kişi olduğunu belirtti.

Obama, Trump'ın başkan olarak alacağı kararların kendisine bağlı olacağını söyleyerek, seçim kampanyası yürütmekle ülke idare etmenin aynı şey olmadığına değindi.

Trump'un başkanlığına dair kaygılarının olduğunu kaydeden Başkan Obama, "Federal hükümetimiz ve demokrasimiz sürat botu değil, okyanus gemisi. Başkanlığa geldiğimde ben bunu fark ettim." değerlendirmesini yaptı.

Obama, Amerika Birleşik Devletleri ile NATO arasındaki ilişkilere de değindi.

Barack Obama, "Amerika Birleşik Devletleri'nin, NATO ile güçlü ve sağlam ilişkisini korumaya yönelik niyetinde herhangi bir zayıflama yok." açıklamasında bulundu.

Obama, Suriye'de 6 yıldır devam eden iç savaşın başkanlığı süresince sonlandırılamadığına dair bir soru üzerine, bu ülkede vekalet savaşlarıyla "karmaşık bir durum" olduğunu vurguladı.