Ynet internet sitesinin haberine göre Netanyahu ve bazı milletvekilleri son durumu görüşmek üzere başkent Tel Aviv'de güvenlik toplantısı yaparken sirenler çaldı. Tel Aviv'e roketlerin yaklaşmakta olduğunu anlatan 'kırmızı alarm' verilmesi üzerine Netanyahu ve beraberindeki milletvekilleri sığınağa gittiler.

23 SAATTE 322 HAVA SALDIRISI 

İsrail ordusu, Gazze'ye 23 saatte 322 hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, "Ordu gece yarısından bu yana 54 hedefe saldırı gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde de Gazze'nin kuzeyindeki İslami Cihad Hareketi'ne ait füze imalatında çalışan 3 kişi hedef alındı. Son 23 saatte, 322 hava saldırısı düzenlendi" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, Gazze'den Tel Aviv'e atılan 7 füzenin "Demir Kubbe" savunma sistemi tarafından havada imha edildiğini belirtti.

Öte yandan, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'den Tel Aviv kentine "M75" tipi füze fırlattıklarını duyurdu.

Açıklamada, Kassam Tugayları'nın İsrail'in Han Yunus'un doğusundaki askeri üssüne de 5 "Grad" tipi füzeyle saldırı düzenlediği kaydedildi.

İsrail'in dört gündür Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 23'ü çocuk, 12'si kadın 75 kişi hayatını kaybetmiş, 530 kişi yaralanmıştı.

HÜKÜMET BİNALARINI DA BOMBALADI

İsrail savaş uçakları, Gazze'deki İçişleri Bakanlığına ait binalara hava saldırısı düzenledi.

Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanının ofisine üç füze fırlatıldı. Yıkılan üç katlı binanın çevresindeki evler de zarar gördü.

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin Rimal semtinde ve Deyr el-Belah kentinde İçişleri Bakanlığına bağlı İç Güvenlik Biriminin merkezlerini de bombaladı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, hükümet binalarının hedef alındığı saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

İsrail savaş uçakları, sabah saatlerinden itibaren tarım arazilerini ve yerleşim yerlerini hedef alan yaklaşık 70 hava saldırısı düzenledi. Askeri uçak ve helikopterler hala Gazze üzerinde alçaktan uçuş yapmaya devam ediyor.

ÖLÜ SAYISI 72'YE YÜKSELDİ

İsrail'in, Gazze'nin çeşitli bölgelerine dört gündür düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 72'ye çıktığı bildirildi.

Gazze'deki görevi fiili olarak devam eden eski Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'yi ve Han Yunus kentinin deniz sahilini bombalamaya devam eden İsrail'in bölgeye düzenlediği son saldırılarla birlikte pazartesi gününden bu yana ölenlerin sayısının 72'ye, yaralıların ise 520'ye yükseldiğini söyledi.

Öte yandan, Filistin güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail, Gazze'ye karşı başlattığı "Koruyucu Hat" adlı operasyon çerçevesinde şu ana kadar 750 hava saldırısı düzenledi. Gazze'den de İsrail tarafına 320 roket atıldı.

Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından Kudüs'te sabah namazı için gittiği caminin önünden kaçırılmış ve diri diri yakılarak öldürülmüştü. Olayların tırmanmasıyla İsrail, Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" adı altında operasyon başlattığını duyurmuştu.