Salı günü gerçekleştirilecek seçimler öncesi Maariv Gazetesine demeç veren Netanyahu, yeniden iktidar olmaları halinde ‘Filistin devleti diye bir şey olmayacağı’ vaadinde bulundu. Binyamin Netenyahu, Kudüs’te yeni Yahudi yerleşim yerleri inşasını sürdüreceğini de ekledi.
"EN BÜYÜK GÖREV Hamas HÜKÜMETİNİ DEVİRMEKTİR"

Öte yandan, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, yeni kurulacak hükümetin en önemli görevinin, Hamas yönetimini devirmek olduğunu belirtti.

İsrail radyosunda yer alan habere göre, Gazze sınırı yakınındaki Nativ Haasirah köyünü ziyaret eden Liberman, buradaki konuşmasında, "Hamas, İsrail yönetiminin zayıflığı dolayısıyla tünel kazmaya ve roket geliştirmeye devam ediyor. İsrail'in bu terör hareketine karşı izlediği tutumu değiştirmesi gerekiyor" dedi.

"Yeni kurulacak hükümetin üzerine düşen en büyük görev, Hamas yönetimini devirmektir" diyen Liberman, Hamas ile askeri mücadeleye son verecek bir anlaşma yapılmasına ilişkin ise "Hamas'la yapılabilecek tek anlaşma, bu yönetimin tümüyle tasfiye edilmesinin ardından gerçekleşmelidir" ifadesini kullandı.

Liberman'ın, söz konusu açıklamalarıyla yarın yapılacak genel seçimler öncesinde aşırı sağın oylarını çekmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Hamas'tan Netanyahu'ya tepki

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, "İktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zühri, yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun "İktidarım döneminde Filistin devleti diye bir şey olmayacak" açıklamasına atıfta bulunarak, "Bu, barışı gerçekleştirmeye çalıştığını iddia eden İsrail'in yalanlarının bir kanıtıdır" değerlendirmesinde bulundu. Ebu Zühri, Filistin yönetiminin İsrail'le müzakerelerini sürdürmesinin de "anlamsız ve boşuna" bir çaba olduğunu ifade etti.