Musul operasyonunda 2 bin 801 DEAŞ militanı öldürüldüMusul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında Irak ordusu ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri tarafından gerçekleştirilen saldırlarda bugüne kadar 2 bin 801 militanın öldürüldüğü bildirildi.

Iraklı yetkililerle Kayyara ilçesinde ortak basın toplantısı düzenleyen uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay John Dorian, operasyonun başladığı 17 Ekim'den bu yana koalisyon güçlerinin DEAŞ hedeflerine 4 bin bomba bıraktığını, 59 bombalı araçla 80 tünelin kullanılmaz hale getirildiğini belirtti.

Irak İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Albay Saad Maan ise Irak ordusunun güney cephesinde düzenlediği hava saldırılarında 545, koalisyon uçaklarının saldırılarında 352 militanın öldürüldüğünü dile getirdi.

Maan, aynı cephede devam eden kara savaşında da 955 militanın öldürüldüğünü, 108'inin de yakalandığını ifade etti.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay İbrahim Tahsin de diğer cephelerde toplam 949 DEAŞ militanının öldürüldüğünü aktardı. Buna göre operasyonun başından bu yana Irak ordusu ve uluslararası koalisyon güçlerinin saldırılarında öldürülen militanların sayısı 2 bin 801'e yükseldi.

Irak uçaklarının şimdiye kadar 880 sorti yaptığını söyleyen Tahsin, bu saldırılarda 21 bombalı araçla 16 motosikletin imha edildiğini kaydetti.

Tahsin, DEAŞ'ın sivilleri "canlı kalkan" olarak kullandığını ifade ederken Kayyara üssünden başlatılacak saldırıya Irak ordusuna ait F-16 savaş uçaklarının da katılacağı bilgisini verdi.