Fanatik taraftarlarıyla defalarca gösteri düzenleyen, sosyal mesafeyi hiçe sayıp koronavirüsü 'küçük bir grip' diye tanımlayan Bolsonaro'nun test sonucu, yalnızca ülkede değil dünyada gündem oldu.

'Tropik Trump' Bolsonaro test sonucunun belli olmasından sonra kameraların karşısına geçti, sıtma tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin adlı ilacı içti. Kendisini iyi hissettiğini söyleyen Brezilya lideri, ilacın hemen etkisini gösterdiğini savundu.​​​​​​

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) denemelerini durdurduğu hidroksiklorokin, şimdiye kadar koronavirüs tedavisinde bir etki göstermiş değil. Söz konusu ilacı, daha önce Bolsonaro'nun idolü ABD Başkanı Donald Trump da gündeme getirmişti.

Brezilya lideri Nisan ayında da virüsü kapsa bile endişelenmeyeceğini, çünkü hiç bir şey hissetmeyeceğini, en çok biraz grip ya da soğuk algınlığı gibi olacağını söylemişti. Bolsonaro bu açıklamayı yapıtığında, ülkedeki vefat eden 3 bin, vaka sayısı da 40 bin dolaylarındaydı.

ABD ve Brezilya'nın ardından en çok günlük vaka bildiren ülke, Rusya'yı geçerek üçüncü sıraya yerleşen Hindistan oldu. Hindistan'da Salı günü 23 binden fazla pozitif test var.

Hindistan'ı takip eden ülke, son günlerde vakaların patladığı Güney Afrika. Salı günü 10 bin 134 testin pozitif çıkmasıyla vaka sayısı 215 bini aştı, Güney Afrika sıralamada 14'üncü oldu.