Azerbaycan'da son iki gün sevindirici son dakika haberleriyle geçti. Azerbaycan halkı yeni güne ise Karabağ'ın işgalden kurtarılmasına çok az kaldığı müjdesi ile uyandı. Buna göre Azerbaycan ordusu işgalci Ermeni askerlerinden çok kritik bir noktayı kurtardı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan askerlerinin tarihi Hudaferin Köprüsü'ne Azerbaycan bayrağı diktiğini açıkladı. Bir diğer haber de Karabağ'ın kalbine inen noktadan geldi. Kritik bölge Suşa Azerbaycan ordusu tarafından kuşatma altına alındı.

KARABAĞ'IN KALBİNE GİDEN YOL KUŞATMA ALTINDA!

Azerbaycan ordusu ikinci geçici ateşkes anlaşmasını da ihlal eden Ermenistan'a sahada cevap veriliyor. Cebrail'e bağlı 13 köy daha kurtarıldı. Ermenistan'ın 27 yıl önceki işgal sırasında Dağlık Karabağ'a başkent yaptığı Hankendi sınırına dayanıldı.

Azerbaycan ordusu ikinci kez şans verdiği Ermenistan'dan yine ateşkes ihlali ve hain bir saldırı ile karşılık aldı ve operasyonlara kaldığı yerden devam ediliyor. Ermenistan 8 gün önceki gibi yine insani ateşkesi hain bir saldırı ile bozuldu.

Azerbaycan Hankendi'nin düşmesi için kilit önemde olan Suşa'yı kuşattı. Güneyde Zangilan ve kuzeyde Kelbecer işgalden kurtarıldığı takdirde Erivan'ın Karabağ ile bağlantıları kesilecek.