İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda her hafta yapılan "Başbakan'a Sorular" oturumunda, parlamentoda önceki gün kabul edilen Filistin önergesi ve IŞİD ile mücadele gibi konularda açıklamalarda bulundu.  

Oturumda Liberal Demokrat Parti milletvekili David Ward, Filistin'in tanınmasına ilişkin oylama sonucunu anımsatarak, "Cameron'ın bu konuda tarihi bir adım atıp atmayacağını" sordu. Cameron soruya şu yanıtı verdi:

"İngiltere'nin Filistin devletini tanıyacağı günü elbette dört gözle bekliyorum. Ancak bu, iki devletli bir çözümü sağlayan müzakerelerin bir parçası olmalı. Hepimiz, İsrail devletinin barış içerisinde ve mutlu bir şekilde Filistin devletiyle yan yana yaşadığını görmek istiyoruz. İşte o zaman Filistin devletini tanımalıyız."

Cameron'ın cevabını takiben David Ward resmi Twitter hesabından, "David Cameron'dan hayal kırıklığı yaratan bir yanıt geldi. Parlamento Filistin'in tanınması yolunu açtı ancak hükümet kamuoyunun fikrini dikkate almıyor" diye yazdı.

İngiliz Parlamentosu önceki gün, Filistin'in devlet olarak tanınmasına ilişkin önergeyi 12'ye karşı 274 oyla kabul etmişti.  

IŞİD'le mücadele konusunda ise David Cameron, ülkesinin Irak'ta yürütülen hava operasyonunda yer aldığını anımsatarak, operasyonun Suriye ayağını yürüten ABD ve Arap ülkelerini desteklediklerini belirtti. Irak'taki hava operasyonu ile Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi konularına daha fazla odaklanacaklarını söyleyen Cameron, "Çünkü zaman içerisinde Suriye için doğru olan, Irak için de doğru olacaktır" dedi.  

Ebola salgını ve bu salgınla mücadelenin de gündeme geldiği oturumda, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın bugün konuyla ilgili acil kabine toplantısına başkanlık edeceği açıklandı. Salgından İngiltere'yi korumak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen İngiltere Başbakan Cameron da yarın konuyla ilgili acil kabine toplantısı yapacak.