Brezilya Sağlık Bakanı Mandetta

Yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) dünya üzerinde milyonlarca insanı tehdit ederken ülkeler önlem almaya çalışıyor. Brezilya'da koronavirüsten dolayı son 24 saatte 30 bin vaka görülürken bin 952 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.  Brezilya'da Sağlık Bakanı'nın süreci yönetemediği eleştirileri gündemdeyken, ülkedeki en yetkili kişi olan Sağlık Teyakkuz Kurumu Sekreteri Wanderson de Oliveira, hastanelerde yaşananların sonrasında geçtiğimiz günlerde istifa ettiğini duyurmuştu.

Brezilya Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta'ya yakın çevresi üzerinden, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun kendisini her an görevden alabileceğinin bildirilmişti. Yaşanan olaylar sürerken Sağlık Bakanı Mandetta istifa ettiğini belirtti. 

Devlet Başkanı Bolsanero ile Sağlık Bakanı Mandetta, koronavirüs ülkede yayılmaya başladığından beri farklı açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Başkan Bolsonaro, ülke genelinde kısmi sokağa çıkma yasağı verilmesini yanlış bulurken, Kovid 19'u "küçük grip" olarak belirtmişti. Bakan Mandetta ise Brezilya'daki vatandaşlara sürekli olarak evde kalma ve bireysel izolasyonun sağlama uyarısında bulunuyordu.