Filistinli bir gencin kaçırıldıktan sonra cesedinin bulunmasının ardından Doğu Kudüs'te İsrail polisiyle Filistinliler arasında meydana gelen çatışmalarda 70 kişinin yaralandığı bildirildi. 

İsrail askerleri, öldürülen Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr'ın evinin yakınında toplanan Filistinlilere plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale ederken, göstericiler, askerlere molotof kokteyli ve taş atarak karşılık verdi. Şehir üstünde sürekli olarak polis helikopteri uçtuğu gözlenirken, caddelerde sık sık siren sesleri duyuluyor. 

Şufat Tıp Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, şu ana kadar plastik mermiyle yaralanan 70 Filistinli hastaneye getirildi. İsrail Emniyet Sözcüsü Micky Rosenfelt, "Şu ana kadar olaylarda herhangi bir gözaltı ya da tutuklama rapor edilmedi" dedi. 

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail Parlamentosu, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de o tarihten bu yana Batı Şeria'da baskınlar düzenleyip, aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri, eski bakanlar ve Hamas üyelerinin de bulunduğu 580'in üzerinde kişiyi gözaltına almış, Gazze'de onlarca noktaya hava saldırıları düzenlemişti.  

Yahudi yerleşimcilerin 30 Haziran’da cesetlerinin bulunduğu El Halil kentinin İsrail güvenlik güçlerince ablukaya alınmasının ardından başlatılan operasyonlarda, 3 yerleşimciyi kaçırmakla suçlanan Hamas hareketi mensubu Amir Ebu Iyşe ve Mervan el-Kavasımi ile Ekim 2011'de Hamas Hareketi ile "esir takası anlaşması" kapsamında serbest bırakılan Ziyad Avvad'ın evi patlayıcı yerleştirilerek yıkılmıştı.
İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemesi üzerine Filistinli gençler ile askerler arasında dün çıkan çatışmada 16 yaşındaki Filistinli genç Yusuf Ebu Zaga hayatını kaybetmişti. Bu sabah da Kudüs'te İsrailli Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr ölü olarak bulundu. 

Filistin hükümetinden yapılan açıklamaya göre, üç Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığı 12 Haziran'dan bu yana düzenlenen operasyon ve saldırılarda 13 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.