Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya  göre, ülkede 45 derecenin üstünde seyreden aşırı sıcak nedeniyle 5 Eylül'e kadar  11.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma  yasağı uygulanacak.

Bakanlık, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk  İnşaat Taşeronları Birliği ile görüş alışverişinde bulunarak dışarıda çalışma  saatlerini sabah 07.00-11.00 ile öğleden sonra 16.00- 20.00 arası ya da  17.00-  21.00 arası olarak kararlaştırdı.

Çalışanların ve vatandaşların yasağa aykırı bir durum sergilemesi halinde  Bakanlığa bağlı Alo 102 İhbar Hattı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  sosyal medya hesaplarına ihbarda bulunabileceği belirtildi.

İhbarların Bakanlık tarafından değerlendirileceği ve yasağa uymayan işverenlere ilgili yasal mevzuat dahilinde yaptırım uygulanacağı kaydedildi.

KKTC Meteoroloji Dairesi, hafta içinde hava sıcaklığının 45 dereceye  kadar çıkacağını ilan etmiş, yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı yetkili ve vatandaşlardan tedbirli olmalarını tavsiye etmişti.