ABD’de siyahi George Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan protestoların şiddeti giderek artıyor. Beyaz Saray önünde de düzenlenen eylemler ülke geneline yayıldı. 

İsyan ateşine dönüşen protesto gösterilerinde mağazalar yağmalanıyor. Bu kez dehşete düşüren olay, ABD'nin St.Louis şehrinden geldi.

St.Louis'deki bir kuyumcuyu protestoculara karşı korumaya çalışan emekli polis memuru David Dorn yağmacılar tarafından vurularak öldürüldü.

Emekli polisin, arkadaşına ait olduğu öğrenilen mücevher dükkanının, yağmacılar tarafından soyulmasını engellemeye çalışırken sabaha karşı 02.30 sularında öldürüldüğü belirlendi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin ifadelerine göre 77 yaşında öldürülen Dorn'un ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Trump'tan Dorn'un ölümüne ilişkin paylaşım geldi

ABD Başkanı Donald Trump da, Dorn’un hayatını kaybetmesine tepki gösterdi. Aktif olarak kullandığı sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Trump, “Yağmacılar tarafından vahşice vurulan ve öldürülen David Dorn’un ailesine büyük saygı duyuyoruz. Polis memurlarımızı, belki de her zamankinden daha fazla onurlandırıyoruz” dedi.