Pakistan Sivil Havacılık Bakanı Gulam Sarwar Khan, felaketin nedenlerine ilişkin soruşturma için parlamentoda bir rapor sunduğunu ifade etti.

Sarwar Khan, 22 Mayıs'ta Karaçi şehri yakınlarında düşen Pakistan Havayolları Uluslararası Airbus A320 yolcu uçağının pilotları ve hava trafik kontrolörlerinin uçuş sırasında belirlenen prosedürü takip etmediğini vurguladı.

Kazaya ilişkin yürütülen soruşturmada uçağın iki pilotunın, uçuş boyunca koronavirüsle ilgili konuşmaktan görevlerine konsantre olamadığı kaydedildi.

Khan, "Maalesef, uçuş boyunca geçen konuşmalar virüsle ilgili. Akılları salgınla meşgul olduğundan ve aileleri de bu durumdan etkilendiğinden sürekli koronavirüsü tartışıyorlardı" açıklamsını yaptı.

Uçakta herhangi bir arıza bulunmadığını ve uçuş için yüzde 100 sağlam olduğunu belirten Pakistan Sivil Havacılık Bakanı, kaptan pilotun ve yardımcısının da deneyimli ve sağlıklı pilotlar olduğunu vurguladı.

Karaçi'deki uluslararası havaalanının yakınındaki yerleşim alanına düşen Airbus A32097 uçağındaki 98 kişi hayatını kaybetmişti.