CENTCOM tarafından yapılan açıklamada ABD ordusunun dün ve bugün IŞİD’in Suriye’deki hedeflerine saldırı, bombardıman, savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla 6, yine dün ve bugün Irak'taki hedeflere de diğer koalisyon güçleriyle birlikte 3 saldırı düzenlediği belirtildi.

Suriye’de Kobani (Ayn el-Arap) kentinin kuzeyinde muhaliflerle savaşan IŞİD’e karşı dört hava saldırısı düzenlendiği, IŞİD’in kumanda ve kontrol tesisine zarar verildiği, depo binasının yok edildiği ve iki küçük ünitesinin vurulduğu bildirildi. Kobani’nin güneyindeki iki hava saldırısında da IŞİD’e ait 3 aracın ortadan kaldırıldığı kaydedildi.

Irak’ta da Telafer kentinin kuzeyinde IŞİD’e ait küçük bir ünitenin vurulduğu ve IŞİD’in silahlı aracının yok edildiği, Hit’in kuzeybatısında da 2 hava saldırısı yapıldığı açıklandı.

Açıklamada, bunlara ilaveten, Irak hükümetinin talebi üzerine, ABD askeri güçlerinin, dün ve bugün, Irak’ta Beyci çevresine, bölgede operasyon yapan Irak güvenlik güçlerine ikmalde bulunmak için havadan bir çok yardım bıraktığı ifade edildi. Bu kapsamda, içinde 7 bin 328 helal gıda, 7 bin 815 litre su, 7 bin 257 kilogram mühimmat olmak üzere 36 konteynerin havadan bırakıldığı ifadesine yer verildi.