Yavaş yavaş ama çok hızlı olacak herşey. Yani kısa sürede olacak ama anlaşılır şekilde cereyan edecek.
Ve tüm dünya geçmişin hesaplaşması için fırsat yakalayacak.

Hiroşima, Vietnam, Ortadoğu ve Uzakdoğu birdenbire; Amerika, Rusya, Avrupa ve Çin'in geçmişte kendilerine yaşattıklarını hatırlayacak.

Ve cephe yayılacak.
Önce Şam sınırı açılır.
Şam sınırı açıldığında hudut diye birşey kalmaz. Zira bu, doğu-batı savaşının başlangıcıdır.

En Büyük Savaş(Melhamei Kübra) Rusların Türk kavmine saldırmasıyla başlar. Dünya doğu ve batı olmak üzere 2 cepheye ayrılır. 

Doğu’nun batı’ya karşı vereceği bu savaşta insanların büyük kısmı  vefat edecektir. Savaş öyle uzun da sürmeyecektir. Zira teknoliji savaşı çağındayız. Birkaç ay kadar sürecek olan bu savaşta Suriye tarafındaki Ruslar tamamen imha edilecektir.

Türk/Rus savaşında, Rus ordusu darmadağın edilecek ve Türkiye'nin önü açılacak. Ruslar bu bölgeden çekilecekler. Ardından Alman'lar Avrupa tarafından Rusya'ya saldıracak. Rusyanın saldıranı çok olacak. Sonra Japonlar Asya'dan Çin'e saldıracak… Devamında Amerika kıtaları, Avrupanın sömürdükleri, Ortadoğu halkları, Kuzey kore ve diğerleri... Panoramayı geniş tutun, bu savaş ezilenler için dünün rövanşı ve yarının özlemi olacak.

Batının ve batılınTürkiye korkularının üzerine, geçmiş korkularınıda ilave edin. Ama herşey Türkiye' nin elini kaldırmasıyla başlayacak, işte en büyük korkuları da bu.

Sonrası mı? 
Sonrası tarihi hesaplaşma.