Tuna Kiremitçi, 24 Şubat 1973 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Filibe kökenli bir ailenin çocuğudur. İlk şiirleri, Galatasaray Lisesi yıllarında “Varlık” dergisinde yayımlanmıştır. “Ayabakanlar” adlı kitabı, Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü kazandırmıştır ve 1994 yılında ise okuyucularıyla buluşmuştur. 1997 yılında Bosnalı şair İzzet Sarayliç ile Erguvan Balkan Şiir Ödülü’nü paylaşmıştır. Bunu 1998 tarihinde ikinci şiir kitabı olan “Akademi” ile izlemiştir.

Tuna Kiremitçi’nin 2002 yılında çıkardığı ilk romanı “Git Kendini Çok Sevdirmeden” büyük bir beğeni kazanmıştır ve o yılın sürpriz edebiyat olaylarından biri kabul edilmiştir. 2003 yılında “Bu İşte Bir Yalnızlık Var” adlı ikinci romanı ve şiirlerini derlediği “Bazı Şiirler Bazı Şarkılar” yayımlanmıştır. 2005 yılında “Yolda Üç Kişi” adlı romanını geniş bir okuyucu kitlesiyle buluşturmuştur ve beğeni kazanmıştır. Sonrasında 2007 tarihinde “Dualar Kalıcıdır”, 2009 tarihinde “Küçüğe Bir Dondurma”, 2011 tarihinde “Selanik’te Sonbahar”, 2012 tarihinde “Gönül Meselesi”, 2015 tarihinde “Uçan Halıların Ayrodinamik Sorunları” ve 2016 yılında “Kendi Seven Ağlamaz” isimli romanlarını yayımlamıştır. Profesör Gürsel Aytaç tarafından Türk edebiyatında “romantik ironi” örnekleri olarak değerlendirilmiştir.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sinema eğitimi görmüştür. Kısa filmleri ve çeşitli festivallerde ödüller alan Tuna Kiremitçi, 2009 yılında ilk uzun metrajlı “Adını Sen Koy” adlı filmini çekmiştir.

1990 yıllarında Kumdan Kaleler topluluğuyla etnik rock çalışmları yapmıştır. 1996 yılında besteci ve solist olarak “Denize Doğru” adlı albüme imza atmıştır. 2007 yılında “Kendi Halinde” adlı ilk solo albümünü yayınladıktan sonra, 2013 yılında Atlas rock grubuyla “Selam Yabancı” isimli bir albüme solist ve şarkı yazarı olarak imza atmıştır. Atlas grubu ile 2015 yılında “Bir Uyumsuz Bulut” adlı EP’yi kaydetmiştir.

“Bu İşte Bir Yalnızlık Var” 2013 yılında sinemaya uyarlanmıştır. Başrollerini Engin Altan Düzyatan ve Özgü Namal canlandırmıştır. 2014 tarihinde “Dualar Kalıcıdır” tiyatroya uyarlanmıştır. Aynı roman 2019 yılında bir kez daha, bu kez “Aşk Kalıcır” adıyla sahneye uyarlanmıştır. Besteleri kendisi dışında Haluk Levent, Ajda Pekkan, Müslüm Gürses, Gülay, Demet Sağıroğlu, Renan Bilek, Eda Baba ve Esin İris gibi sanatçılar tarafından da seslendirilmiştir.

11 Haziran 2010 tarihinde Hürriyet gazetesinin “Kelebek” ekinde yazmıştır. Ancak 2012 yılında görevine son verilmiştir. 2013-2014 tarihleri arasında ise “Aydınlık” gazetesinde yazmıştır.

Tuna Kiremitçi 2016 yılında romancılık kariyerine son verdiğini, sanat hayatını yalnız müzik ve şiirle sürdüreceğini açıklamıştır. Aynı yıl “Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” albüm projesine başlamıştır. Eski ve yeni bestelerini Pamela, Özge Fışkın, Gonca Vuslateri, Öykü Gürman, Gülçin Ergül, Jehan Barbur, Yıldız Tilbe, Sena Şener, Gökçe Bahadır, Gülay gibi sanatçılarla düet olarak seslendirmiş, şarkıları her ay YouTube’da tek tek yayımladıktan sonra 2017’de “Tuna Kiremitçi ve Arkadaşları” adıyla ve Pasaj Müzik etiketiyle albüm olarak yayımlamıştır.

2019’da “Tuna ve Arkadaşları-II” albümünün kayıt ve yayınlarına başlamıştır. Tuna Kiremitçi’nin 20 yıl aradan sonra yeni şiir kitabı “En Sağlam Direniş Kalbi Temiz Tutmak” Mona Kitap tarafından yayınlanmıştır.