Geriye döndüm ve ilkokula gittiğim ilk günümü yaşadım. Rahmetli Daim ağabeyim elimden tutarak okula götürmüştü. Şavşat Aşağı Koyunlu Köyü İlkokulunda Bayrak töreninden sonra derse girdik ve hala içimde sakladığım ilk günün heyecanını bu Çarşamba günü yeniden yaşadım.
Öğrencilik yapmış bütün insanların rol model olarak aldığı insanların başında gelen ilkokul öğretmenidir. Benim içinde öyle olmuştu. Hala yaşayan Ali Osman Altun hocama Allah hayırlı ömürler versin. Ölen diğer öğretmenlerime Allah’tan rahmet diliyorum.
Bana rol model olan ortaokul, Lise ve Üniversitede hocalarım oldu. Hepsine minnettarım.
2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Çarşamba günü başladı. Ailece torunum Elif Naz’ımı okuluna götürdük. Benim, ailemin ve kızımın heyecanı, okulun kapısının önünde toplanmış nice velilerin heyecanları ile birleşmiş adeta patlamaya hazır volkan haline gelmişti. Bu heyecanı izah etmek kolay değil ama birkaç cümle ile söylemeye çalışayım. 
Uzun bir maratona başlayan torunum ve nice torunlarım işin farkında değiller idi. Ama ben ve benim gibi olanlar çok iyi biliyorlardı ki, henüz savunmasız bu yavrular çok uzun soluklu bir yolculuğa çıkıyorlardı. Adeta önlerindeki yüce dağı tırmanıp aşacaklar ve kendilerine bıraktığımız dünyamızı yönetecek ve iyi insan olacaklar. Bu tırmanışta nice zorlukları yaşayacaklar amma her zorluğu başta ÖĞRETMENLERİ sonra ailesi ve çevresiyle aşacaklar. Bunları düşünürken hem Elif Naz’ımın ellerini sıkı sıkıya tutuyorum hem de hemen elimden uçacak bir kuş gibi kanatlarını çırpmasını bekliyordum.
Çok önemlidir, çocuğu büyütür ve eğitirken; okul, aile, çevre üç önemli unsurdur. Her biri birbirini tamamlayan ögelerdir. Her şeyi öğretmene bırakamayız. Aile ve çevre öğretmenin yardımcılarıdır. Biz çok şanslıyız ki daha çocuklarımızın isimleri okunup teslim edeceğimiz öğretmenimizin güler yüzüyle karşılaştık. Bütün öğretmenlerimiz güler yüzlü, tatlı sözlü olduğuna da inanıyoruz. Ancak ilk görüş, ilk hissediş ve ilk karşılaşma da torunumun öğretmeninin Özge D öğretmen oluşundan dolayı çok mutlu olduk. Çünkü öğretmenimiz çocuklara dokundu ve tebessüm etti. 
Şimdi içim rahat çünkü müdürümüz, Mevlut bey, müdür yardımcılarımız, çalışanlarımız ve öğretmenlerimiz çocuklarımızı adeta avuçlarının içine aldılar. Kalplerine yerleştirdikleri zaten hallerinden belliydi. Bir dedenin, ninenin, annenin, babanın ve yakınlarının mutlu günü böyle başladı. Eğitimin içinde ömrünü harcayan bir dedenin de en mutlu günü bu gündü.
Ey Allah’ım (cc) evlatlarımızı sağlık sıhhat ve huzur içinde kazasız belasız eğitimlerine devam etmelerini nasip eyle. İdarecilerimize, öğretmenlerimize ve çalışanlarımıza sağlık sıhhat ve afiyetler içinde evlatlarımıza iyi bir eğitim, yaşantıları ile güzel bir öğretim vermelerini nasip eyle. Anne babalara ve yakınlarına göz aydınlığı diliyorum.
Annem babam bana, ben evladıma şimdi de torunuma okula gittiği için çok seviniyorum. Çünkü okuyup hem vatanına hem milletine hem insanlığa faydalı olacaktır, olacaklar. Bu evlatlarımızın içinden yarın nice başarılı insanlar çıkacaktır. Ve onlarla gurur duyacağız. Böyle evlatlarımız olduğu için aileleri olarak bizler, öğretmenleri olarak sizler mutlu olacağız. Çünkü bu çocukların her hizmetinde sizlerin payınız çok olacaktır.
Ey Allah’ım! Memleketimizde başlayan eğitim öğretim yılımızı hayırlı ve uğurlu eyle. Çocuklarımız ve öğretmenlerimiz için başarılarını bol eyle. Şu salgın hastalığı çocuklarımız, öğretmenlerimiz, ülkemiz ve insanlık üzerinden kaldır. Bizi huzurlu kıl. Okulumuz, Kartal Ergenekon İbrahim Şakir İlkokulu ve diğer bütün okullara başarılar ver. Âmin.
Selam ve dualarımla.
Saim ORAL, Kartal 3 Eylül 2021