Devran GÜNDÜZ-Özkan ÖZGER/İSTANBUL, (DHA) - BEYOĞLU Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı Belediye Başkanı İnan Güney yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Güney, “Yeni dönem Beyoğlu halkımıza hayırlı olsun. Hepimiz birer parti temsilcisi olarak geldik ancak, burada parti ve siyasi görüşlerimizi değil, seçmenlerimizi temsil ettiğimizin bilinciyle oturacağız. Hep beraber yerel sorunları çözen, yerel sorunları tartışan ve sorunlara dair çözümler üreten bir meclis olacağımızı diliyorum” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Beyoğlu Belediye Meclisi’nin yeni dönem ilk toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 2 yıl süre ile görev yapmak üzere Meclis 1’inci Başkan Vekili, Meclis 2’nci Başkan Vekili, Divan Katipleri; 1 yıl süre ile görev yapmak üzere 3 Belediye Encümen üyesi; 1 yıl süre ihtisas komisyonlarında görev yapacak üyeler ile çeşitli organizasyonlarda belediyeyi temsil edecek üyeler belirlendi. Meclisin 1’inci Başkan Vekili Ali Rıza Yakupoğlu olurken, 2’nci Başkan Vekili ise Işık Öğütçü oldu. Katip üyeleri olarak Ezgi Akgün ve Emre Bozkuş seçilirken, İcla Toprak ile Batuhan Şişman yedek katip üyeleri oldu. Encümenler ise Sefer Karaahmetoğlu, Ezgi Akgül ve Erdoğan Horlu olarak belirlendi.

“BEYOĞLU HALKI ŞEFFAF, ADALETLİ VE DÜRÜST YÖNETİM BEKLİYOR”

Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu’nda yapacağımız çok iş var Ekrem İmamoğlu: Beyoğlu’nda yapacağımız çok iş var

Yeni dönemin ilk meclis toplantısında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Öncelikle bölgemizde yaşanan askeri gerilim ve savaşların sona ermesini, Filistin’de iki devletli çözüm için diplomatik yöntemlerin devreye girmesini diliyorum. Allah bizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesinden ayırmasın. Yeni dönem Beyoğlu halkımıza hayırlı olsun. Hepimiz birer parti temsilcisi olarak geldik ancak, burada parti ve siyasi görüşlerimizi değil, seçmenlerimizi temsil ettiğimizin bilinciyle oturacağız. Hep beraber yerel sorunları çözen, yerel sorunları tartışan ve sorunlara dair çözümler üreten bir meclis olacağımızı diliyorum. Meclisimizde bir kişinin bile hangi parti ve görüşten olursa olsun haksız kazançla, kul hakkıyla, haram lokmayla anılmayacağını biliyorum. Aynı şekilde belediye personelimizin de bu kırmızı çizgimize riayet edeceğine biliyorum. Beyoğlu halkı şeffaf, adaletli ve dürüst yönetim bekliyor. İnşallah Beyoğlu Belediye Meclisi ve Beyoğlu yönetimi olarak bunlara harfiyen riayet edeceğiz” diye konuştu.

“BEYOĞLU'NUN TÜM SORUNLARINI HEP BİRLİKTE ÇÖZEBİLECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Meclisi siyaset magazinine bulaşmadan, genel siyasetin tartışmalarını buraya taşımadan, Beyoğlu'nun çokça sorunları çözeceğini belirten Güney, “Burada Beyoğlu'nun yereline dair dönem dönem tartışmalar ve görüş ayrılıkları olabilir. Ancak ben şuna inanıyorum ki hepimizin derdi daha güzel bir Beyoğlu, daha güzel bir çözüm önerisi olacak. Bu nedenle de ben tekrar yerel sorun, yerel çözüm, yerel gündem vurgusunun altını çizmek istiyorum. Ortak akıl ve karşılıklı anlayışla Beyoğlu'nun tüm sorunlarını hep birlikte çözebileceğimize inanıyorum. Beyoğlu seçim sonuçları hepimize bir şey işaret etti. Beyoğlu halkı ‘bizi farklılıklarımızla kabul edin, bizi kutuplaştırmayın, bizim yerel sorunlarımıza odaklanın, sorunlarımıza çözüm önerileriyle gelin’ dedi. Biz sandıktan bu mesajı çok net bir şekilde aldık ve bu mesajı başucu kitabımız yaptık ve beş yıl boyunca rehberimiz olacağını belirtmek istiyorum. Bir başka önemli konu da yine Beyoğlu halkının yıllardır beklediği kentsel dönüşüm. Biz kentsel dönüşüm noktasında da belediye meclisimizle el birliğiyle hareket edeceğimize inanıyoruz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, KİPTAŞ ve Beyoğlu Belediyemizle birlikte Okmeydanı halkının yerinde dönüşümünü önceleyecek planlarla, projelerle semt sakinlerinin karşısına bir an önce çıkacağımızı biliyorum. Geçen gün belediye emekçisi kardeşlerimle yaptığım iftarda da söyledim. Ben parti rozetimi belediye girişinde bıraktım. Hepimizin siyasi düşüncesi, parti aidiyeti var. Hiç kimse siyasi düşüncesinden, parti aidiyetinden vazgeçmez. Ancak Beyoğlu özelinde Beyoğlu Belediyesi'nde hizmet ederken, Beyoğlu halkı sorunlarını konuşurken, hep birlikte parti rozetini bırakarak, ‘Beyoğluluk’ düşüncesiyle hareket edeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.