İSTANBUL, (DHA)- Bahçeşehir Üniversitesi tarafından 12’ncisi düzenlenen yılın ilk Boğaz yarışı 'BAU Bosphorus Sailing Cup' 42 yelkenlinin katılımıyla başladı. Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü (BAUISC) ev sahipliğinde gerçekleşen yarışın startını BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu verdi. BAUISC İlkbahar Trofesi’nin 4’üncü etabında olan yarış Caddebostan-Adalar arasındaki şamandıra parkuruyla 5 Mart Pazar günü sona erecek.

İstanbul Boğazı’nda Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü (BAUISC) tarafından 12’ncisi düzenlenen BAU Bosphorus Sailing Cup’ta 42 yelkenli kıyasıya yarıştı. İstanbul Boğazı’nda gerçekleşen yarışta 42 yelkenli BAU Beşiktaş Güney Kampüsü önünden start aldı. Mart ayında başlayan BAUISC İlkbahar Trofesi’nin 4’üncü ve son etabında olan yarışın startını BAU Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu verdi. Anadolu Hisarı ve Arnavutköy açıklarına konulan şamandıralardan dönüş yaparak yarışı BAU Beşiktaş Güney Kampüsü önünde sonlandıran yelkenliler 5 Mayıs Pazar günü de Caddebostan-Adalar arasındaki şamandıra parkuruyla final etabını tamamlayacak.

“ÜLKEMİZDEKİ YELKEN FARKINDALIĞINI ARTIRMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK”

Yarışın Beşiktaş'tan başlayıp tekrar Beşiktaş'ta biteceğini aktaran BAUISC Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dinçer, “Bugün burada boğaz yarışı için beraberiz. 42 teknemiz yarışa katılıyor. Boğaz rotamız olacak. 2013 yılından beri bu yarışı düzenliyoruz. Bugün de 12’nci senesi. Çok güzel bir heyecan var. Bahçeşehir Üniversitesi’nin öğrencileri ve mezunlarıyla yaptığı çok güzel birliktelik olan bir etkinlik. Yelken camiasında biraz daha genç, dinamik bir yaklaşım getiren bu etkinlik bizim için bu çok önemli. Ülkemizde yelken farkındalığını artırmak ve yelkene daha çok ilgi duyurmak içinde önemli. Bununla beraber halihazırda yelken yapan çok değerli büyüklerimiz var. Çok değerli yelkenciler var. Bunları BAU öğrencileri ve BAU mezunlarının beraber organize ettiği bir etkinlikte beraber bir araya getirmek bizim için çok kıymetli. Yelken camiası açısından bizim için çok önem arz ediyor. Bu boğaz yarışı. Boğaz rotası bizim için çok değerli bir rota. 12 yıldır düzenliyoruz. Spring Trofe olarak başladı. BAUISC Spring Trophy olarak devam etti. Boğaz etabı bizim yarışımızın son etabı. Bundan sonra yarın bir yarışımız daha olacak. Onunla beraber ödül törenimiz olacak ve bu güzel trofeyi sonlandıracağız” diye konuştu.

“2013’DE BİR ÖĞRENCİ GİRİŞİM PROJESİ OLARAK BAŞLADI”

12 yıldır yapıldığını aktaran Dinçer, “2013’de bir öğrenci girişim projesi olarak başladı. Sonra BAUISC Derneği'yle mezunların ve öğrencilerin beraber organize ettiği bir etkinlik olarak devam etti. Geçtiğimiz yıllarda çok farklı birliktelikler yaptık. Farklı projeler yaptık. Örneğin 23 Nisan günü için başka şehirlerden gelen çocuklarla etkinlikler yaptık. Sosyal sorumluluk projeleri eklemeye çalışıyoruz. Yani olayı sadece yelken yarışı değil aslında yaşayan bir yelken yarışına ve organizasyon. çevirmek istiyoruz. Bizim için bu çok değerli bir şey. Umarım bu etap herkes için çok keyifli ve çok hoş bir yarış olur” dedi.

İKİNCİ GÜNDE İKİ YARIŞ

Galatasaray, filede Aslıhan Kılıç ve Eylül Akarçeşme'yi kadrosuna kattı Galatasaray, filede Aslıhan Kılıç ve Eylül Akarçeşme'yi kadrosuna kattı

Boğaz’da gerçekleşen tek yarışın ardından, pazar günü iki yarışma daha yapılacak. Caddebostan açıklarına kurulacak şamandıralarla belirlenecek alanda düzenlenecek yarışlar geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Genco Sindel’e atfedilecek. Genco Sindel’in doğum günü olan 5 Mayıs günü gerçekleşen yarışta, yelken camiasından hayatını kaybeden diğer isimler de anılacak.

BOĞAZ TRANSİT TRAFİĞE KAPATILDI

Fenerbahçe, Galatasaray gibi çeşitli spor kulüpleri ve global bazı firmaların yarış teknelerinin bulunduğu yarışlar, boğazdaki zorlu akıntılar sebebiyle de büyük bir rekabete sahne oldu. Yarış nedeniyle İstanbul Boğazı’ndaki transit gemi trafiği saat 10:00 ile 17:00 saatleri arasında durduruldu .